Bistro Reklámügynökség


Terület 400 m²

Hely Budapest

A Hegyalja úton található, 90-es évek végén épült villaépület 400 m2-en, három szinten ad otthont a Bistro cégcsoportnak. Az épület alsó két szintjét a csoport különböző cégeinek irodái, a legfölső emeletet pedig a Lilafüge, azaz Havas Dóra irodája és konyhája foglalja el. A projektet a hibrid funkció maximális ellátásának, illetve a belsőépítészeti koncepció kompromisszummentes megvalósításának találkozása jellemzi.

A tervezésnél alapvető szempontot jelentett a tér lehető legoptimálisabb kihasználása. Mivel a különböző feladatokat ellátó kisebb csoportok munkafolyamatai egyúttal össze is folynak, az üvegportálos megoldás mellett döntöttünk – így akusztikailag elszeparáltan, mégis egy nagy, fényes térben dolgozhatnak. A térelválasztók szekrénnyel való ötvözése, az üvegportálba kerülő tolóajtók alkalmazása, és az összes bútor ill. szerkezet egyedi tervezése is mind azt a célt szolgálják, hogy egy kompakt, praktikus térben folyhasson a kreatív munka.

Anyaghasználat terén a lágyabb, világos alapokból indultunk ki: a fehér ill. szürke falakon túl a padló betonhatású járólapjai, a nyír rétegelt lemez nyers, barátságos színe és felülete, valamint a fehér csempe adták a hátteret, melyet a cégcsoport arculati színével, a pirossal fűszereztünk meg.

Az élénk színt semmiképp sem akartuk tolakodó, explicit módon tálalni, így apró textúrákkal, részletekkel éreztettük a jelenlétét: ilyen a lépcsőház falain lévő kellemes, bézs alapon piros pöttyös burkolólap, a térelválasztó szekrények folyosó felé eső piros betétjei, a csempék piros fugái, és a rétegelt lemez mögötti piros betétek, melyek a fa perforációján keresztül köszönnek vissza.

Az épület fókuszpontja a megérkező, ‘bisztró’ részleg: itt található egy bárpult, a recepciós pult, ill. egy leülős, kávézós részleg a vendégek fogadására. Az itt összefutó részletekben manifesztálódik a legsűrűbben minden, amitől ‘Bistro-s’ a Bistro. Irodás, de kávézós is. Funkcionális, de nem szigorú.

Ezt a lelkületet viszi tovább a tárgyaló is, mely a bárpult magasságú, ‘póklábú’ egyedi asztalával, és az ahhoz passzoló bárszékeivel egy lazább, a kreatív flow-nak több teret engedő vonalat képvisel a klasszikus tárgyalókhoz képest.

A legfölső szint a Lilafüge birodalma, így ott található a stúdió-konyha, melyben a felvételek készülnek, ill.  egy nagy heverős részleg, amely különböző csapatépítő programok és meetingek otthona.



Projekt bezárása