Hotsy Totsy


Terület 110 m²

Hely Budapest

A Hotsy Totsy Budapest a belvárosi Gozsdu Udvarban hömpölygő turisták tömegétől egy saroknyira, a VII. kerületi Síp utcában nyitotta meg kapuit 2017 tavaszán. A projekt alapötlete egy perfekcionista speakeasy bar, és egy minőségi szolgáltatást nyújtó barber shop ötvözése volt. A végeredmény egy olyan maszkulin búvóhely, ahol míg a hajviseletünk profi kezek közt nyer új formát, elfogyaszthatunk egy-egy igazán különleges italt a város legkiemelkedőbb bartendereitől.

A szuterénben elhelyezkedő boltíves üzlethelyiséget 3 részre osztottuk: a megérkező tér a bár rész, itt a hangsúly a főattrakción, a térrel párhuzamosan huzódó réz könyöklőjű, steppelt bőr borítású bárpulton van. A pult -mint a hely lelke, és legfontosabb eleme – különleges figyelmet kapott a tervezésnél: a megrendelővel közösen alakítottuk ki minden részletét, hogy a professzionális kiszolgálás követelményeinek is meg tudjon felelni a későbbi munkafolyamatoknál. A rendelkezésre álló szűkös tér miatt minden apró beugró zug maximálisan ki lett használva, illetve a tér vizuális nyújtásának érdekében a hátsó fal tükörlapokkal borított. A bejárat mellett húzodó stukkózott fal mögött találhatóak a kiszolgáló helyiségek, és a vizes blokk.

A hangulati cél a 20-as évek speakeasy bar-jainak és a hely alapvető adottságainak harmonikus keverése volt. A látszó, nyers tégla boltozat ölelésében olyan anyagok jelennek meg, mint a bársony, a bőr, és a réz. Az egész hely romantikáját a nyers, hideg, illetve a nemes, puha anyagok vegyülete adja, ahogy a gépészet is leplezetlenül fut végig a vendégtérben. A sokszínű, különböző textúrák a meleg színhőmérsékletű fényekkel kombinálva teljesen kivonják az ideérkezőt a külső világ szürke forgatagából, ezzel teljesítve a speakeasy koncepció egyik legfontosabb elvárását.

A hátsó, keresztben folytatódó térben kapott helyett a barber shop, amibe egy masszív, acél-drótüveg-perforált lemez kombinációjú dupla lengőajtón keresztül léphetünk be. Itt a régi idők borbély hangulata ihletett minket. Itt is látható az alap tégla tartószerkezet, azonban a funkció miatt már sterilebben, fehérre festve köszön vissza. A tér optimális kihasználásának érdekében acél zártszelvény szerkezetű, egyedi bútorokat terveztünk, melyen helyet kap a tölgy munkapult, a szükséges szekrények, fiókok, és az átforduló tükör is. A pepita padló klasszikus csempéje a megszokottnál kisebb, 10×10 cm-es méretben került lerakásra, modernebb hatást kölcsönözve a térnek. A sík falfelületeken a boltív kezdetéig szintén ezt a csempét használtuk, a beugrókban szín, és minta váltással. A kettősség a fényekben is visszaköszön: míg a bárnál meleg, bódítóbb színhőmérsékletet alkalmaztunk, a barbershopnál a sterilitás, a funkcionalitás volt a cél, így a hidegebb fények dominálnak.



Projekt bezárása