The Box Donut


Terület 55 m²

Hely Budapest

A Nagykörúton, a Nyugati pályaudvarral szemben található kis alapterületű fánkozó egy magyar franchise hálózat első megnyitott üzleteként fontos belsőépítészeti alapvetések megfogalmazását kívánta meg. A feladat egy hosszabb távon is működőképes, különböző adottságú helyszínekre könnyen adaptálható elemrendszer kidolgozása volt, mely akár a cég külföldi terjeszkedése esetén is alkalmazható lenne.

boxdonut_domolky_daniel_print_012

boxdonut_domolky_daniel_print_002

A megnyitott hely és annak minden eleme egy olyan interdiszciplináris tervezési folyamat eredménye, melynek során a különböző szakági tervezők szorosan együttműködnek, ennek köszönhetően maga a termék, grafikai arculat és a belsőépítészet egy minőséget és filozófiát képvisel. Egy világos, tágas, fiatalos és barátságos tér kialakítása volt a cél, mely nem vonja el az árusított termékről a figyelmet, kellően ingergazdag környezetet biztosít annak elfogyasztásához, illetve az utcáról nézve hívogató és rendezett képet mutat. A boltozott térbe kerülő belsőépítészeti elemek szerkezetileg és formavilágukat tekintve önálló egységek, ezzel érzékeltetve a helyszíntől való függetlenségüket. A fánkok szögletességéhez igazodva maradtunk az ortogonális rendszerben. A bejárattal szemben helyezkedik el a pult, és az oltárszerűen kiemelt szögletes vitrin, melyben a színes fánkok találhatók. A pult megvilágításáról fekete zártszelvény vázon, rejtett kebelezéssel elhelyezett matt fekete spotlámpák gondoskodnak, míg az asztalokat megvilágító fehér porcelán lámpatesteket egy jól elkülönülő fehér vázszerkezetről lógattuk be. Így minden fényforrásnak jól definiált, épületszerkezetektől függetlenül kialakított helye van.

boxdonut_domolky_daniel_print_001

boxdonut_domolky_daniel_print_004

boxdonut_domolky_daniel_print_003

Az alkalmazott anyagok terén a kissé nőies, puha hatású, érezhetően mai, mindenhol könnyen beszerezhető termékeket választottuk, mint például a pultfront burkolására használt Mutina Pico kerámialap. Az arculat akvamarin kék, bazaltszürke és fehér színe visszaköszön a műgyanta padlón, a bútorokon és az apró kiegészítőkön is. A kiszolgáló helyiség és a vizesblokk egy jól elkülönülő dobozként jelenik meg a boltozott térben, erősítve az alapvető belsőépítészeti koncepciónkat.  Az egyedileg legyártott kanapé mögötti ’image fal’ az első négyzet alakú fánkok kóstolásának pillanatait örökíti meg.

boxdonut_domolky_daniel_print_005

boxdonut_domolky_daniel_print_009

boxdonut_domolky_daniel_print_006

boxdonut_domolky_daniel_print_017

 



Projekt bezárása